ComputerClub Minerva CCM

Minerva is de Godin der Wijsheid, menselijke geest, dapperheid en vindingrijkheid.

Bijeenkomst 20 september 2015

het was weer even wennen na de zomerpauze, temeer omdat er nog een groepje dames aan het aerobiccen waren, die de zaal tot 11 uur hadden gehuurd.

om 11 uur meteen begonnen met opbouwen en dan maar aan de koffie.

In de zomerpauze is door de gemeente de zaal en de hal opgeknapt, nieuwe vloer en ook is er geschilderd. De hal is daardoor een stuk gezelliger geworden.

 

De opkomst was niet zo groot, waarschijnlijk waren de meeste leden nog op vakantie.

Het thema van vandaag was Windows 10, maar gezien de lage opkomst heb ik belooft om meer daarover op de website te zetten. en er volgende keer misschien al meer ervaringen kunnen uit wisselen.

 

 

tot 18 oktober

Herman Zwiers

 

 

Bijeenkomst 21 juni 2015

 

 

 

Door alle drukte ben ik vergeten om een verslag van de laatste bijeenkomst te maken, bij deze.

 

De bijeenkomst zat in het teken van internet, providers en WiFi.

Zelf heb ik een groot deel van de informatie gemist die Alex aan het uitleggen was omdat ik met een virus-probleem van onze voorzitter/secretaris bezig was. achteraf bleek dit een probleem van malware te zij en is opgelost om de computer een paar dagen in tijd terug te zetten. dit werkt in de laatste versies van windows met systeemherstel. Wel is het belangrijk om een hersteldatum te kiezen waar je zeker weet dat de computer nog goed functioneerde.

 

De discussie over providers ging eigenlijk over de mogelijkheden van TV en radio ontvangst. Het grote verschil tussen Ziggo (voopheen UPC) en KPN is:

a- bij KPN heb je geen analoog signaal voor TV en radio dus als je meer TV's wild gebruiken je afhankelijk bent van DigiTenne van KPN, terwijl je bij Ziggo het analoge signaal blijft ontvangen.je kunt ook tegen geringe kosten (3 tot 5 euro p/m) tot 3 digitale ontvangers aansluiten.

b- de internet snelheid in Diemen kan in de meeste gedeelten van Diemen niet hoger dan 40 Mbit, terwijl Ziggo 120 Mbit en meer kan aanbieden.

 

de keuze licht dus aan de behoefde van je TV aansluitingen.

 

 

OK, dit dus voor deze keer.

rest mij alleen nog jullie allemaal een hele fijne vakantie te wensen en tot op de volgende bijeenkomst in september

 

groetjes

Herman Zwiers

Bijeenkomst 17 mei 2015

 

Vandaag was het de bedoeling om weer internet op de clubdagen te realiseren en het is gelukt!.

door een TP-Link systeem aan te schaffen is  het gelukt. Om bij de modem van het Noorderlicht een zender in te pluggen en in het computer lokaal de ontvanger in het stopcontact te pluggen hadden we weer een internet verbinding. De ontvanger is weer aangesloten op een UTP hup en zodoende  hadden kunnen alle computers weer een verbinding met het internet.

de TP-Link heeft ook de mogelijkheid om draadloos te werken. door wat instellingen aan te passen hebben wij nu weer draadloos internet op de clubdagen het SSID is CCM en zonder wachtwoord.

 

Bijeenkomst 19 april 2015

In de uitnodiging van Frans stond dat er een "verassings" thema is. nou de verrassing is gelukt, we hadden geen internet toegang.

de verhuurder had bedacht dat de bestaande modem niet meer nodig zou zijn en heeft op het kantoor een nieuwe draadloze modem geinstalleerd. helaas hebben wij daar geen code van ontvangen. de beheerder van het noorderlicht was snel ter plaatse, maar ook hij had geen code.

Bij de oude situatie stond de modem in de technische ruimte van het Noorderlicht, daar was een telefoonaansluiting die op de modem is aangesloten. deze telefoonaansluiting is nu verplaatst naar het kantoortje van de beheerder waar nu ook de modem staat.

 

Volgende keer zullen we de internet perikelen voortzetten met het installeren van een router vanuit kantoor.

 

 

wel waren er vragen over bv Picasa. we konden deze wel beantwoorden, maar konden helaas niets op internet opzoeken. Zodoende bleven de computerplekken leeg!

 

 

 

Na ja, de koffie was warm en de koekjes vers.

 

tot de volgende maand

Herman Zwiers

 

 

 

 

Bijeenkomst 15 maart 2015

Deze bijeenkomst begon met de Algemene Leden Vergadering van 2015. De interesse voor deze vergadering was zeer goed, er werd goede tekst en uitleg gegeven over de diversen punten van de agenda. Er werden veel vragen gesteld en de antwoorden daarop waren goed en duidelijk. De discussie onderling was ook zeer nuttig. Om 11.50 uur zijn we met de clubbijeenkomst begonnen.

 

 

 

 

De opkomst was zo’n 54,5 %, we kunnen dus tevreden zijn.

We kregen van Jan Brandsma, geen lid maar wel iemand met belangstelling voor de computerclub, een email dat hij voor ons diverse onderdelen voor de computer had. Herman heeft ze opgehaald en het waren inderdaad heel veel verschillende en zeer bruikbare onderdelen, Op de bijeenkomst hebben de leden alles bekeken en er bleek goed bruikbaar materiaal voor hun bij te zitten. Wat de leden konden gebruiken hebben zij meegenomen en de rest kon de club goed gebruiken.
Wij willen de heer Jan Brandsma hierbij hartelijk bedanken voor deze materialen.

Het was weer een geslaagde bijeenkomsten, tot de volgende op 19 april a.s.
Teun.

Bijeenkomst 15 februari 2015

Toen het bestuur om 10.15 uur bij het Noorderlicht aankwam stond er al een dame te wachten. Zij vertelde problemen te hebben met windows 8 op haar laptop.
Er moest echter nog opgebouwd worden, dus we vroegen om iets geduld. Zij had echter niets bij haar en ging naar huis terug om haar laptop op te halen en zou dan om 12.00 uur terug komen. Wij hebben haar niet meer gezien, dus konden we haar ook niet helpen.

De opkomst was niet slecht, zo’n 54,5 %. Het weer was ook niet slecht, alleen een beetje aan de frisse kant.
Alex heeft, zoals beloofd en met veel belangstelling, weer het een en ander over de “Rasberry PI” (het mini computertje) verteld. Volgende maand komt er ook weer een vervolg.

Er waren weinig problemen, maar die paar kleine probleempjes zijn naar ieders tevredenheid opgelost en zo hoort het ook.

 

Vandaag heeft de kascommissie, Sjoerd en Wim, onder het genot van een kopje koffie, van de gelegenheid gebruik gemaakt om de jaarstukken van 2014 te controleren, zie foto. Het resultaat horen jullie op de ledenvergadering van maart aanstaande.

Wij hebben vernomen dat er vanaf 23 t/m 28 februari een ombouw in het Noorderlicht plaats vindt, we zijn nieuwsgierig hoe het er de volgende maand uitziet.

 

 

Groetjes en tot ziens,
Teun.

 

Inlogformulier