ComputerClub Minerva CCM

Minerva is de Godin der Wijsheid, menselijke geest, dapperheid en vindingrijkheid.

Bijeenkomst 21 juni 2015

 

 

 

Door alle drukte ben ik vergeten om een verslag van de laatste bijeenkomst te maken, bij deze.

 

De bijeenkomst zat in het teken van internet, providers en WiFi.

Zelf heb ik een groot deel van de informatie gemist die Alex aan het uitleggen was omdat ik met een virus-probleem van onze voorzitter/secretaris bezig was. achteraf bleek dit een probleem van malware te zij en is opgelost om de computer een paar dagen in tijd terug te zetten. dit werkt in de laatste versies van windows met systeemherstel. Wel is het belangrijk om een hersteldatum te kiezen waar je zeker weet dat de computer nog goed functioneerde.

 

De discussie over providers ging eigenlijk over de mogelijkheden van TV en radio ontvangst. Het grote verschil tussen Ziggo (voopheen UPC) en KPN is:

a- bij KPN heb je geen analoog signaal voor TV en radio dus als je meer TV's wild gebruiken je afhankelijk bent van DigiTenne van KPN, terwijl je bij Ziggo het analoge signaal blijft ontvangen.je kunt ook tegen geringe kosten (3 tot 5 euro p/m) tot 3 digitale ontvangers aansluiten.

b- de internet snelheid in Diemen kan in de meeste gedeelten van Diemen niet hoger dan 40 Mbit, terwijl Ziggo 120 Mbit en meer kan aanbieden.

 

de keuze licht dus aan de behoefde van je TV aansluitingen.

 

 

OK, dit dus voor deze keer.

rest mij alleen nog jullie allemaal een hele fijne vakantie te wensen en tot op de volgende bijeenkomst in september

 

groetjes

Herman Zwiers

Inlogformulier