ComputerClub Minerva CCM

Minerva is de Godin der Wijsheid, menselijke geest, dapperheid en vindingrijkheid.

Bijeenkomst 18 mei 2014

Bijeenkomst 18 mei 2014

 

vandaag een verslag van mij over een vraag van een lid over het IP-Adres. ik heb wel een antwoord kunnen gegeven maar vond het nuttig om wat meer informatieve te verzamelen , vandaar dit verslag. het is een kleine verzameling van internet
ik hoop dat het nuttig is/was.

Wat is een ip adres?

Uw IP adres is uw unieke adres op het internet. Dit adres wordt u toegewezen door uw provider. Als een een online dienst afneemt, bijvoorbeeld het bezoeken van een website of ftp site, zal de site die u bezoekt inzage krijgen in uw ip adres. Op basis van uw ip adres kunt u ook van bepaalde sites, zoals forums, geweerd worden.

Ben ik dan wel anoniem?

Uw ip adres is een publiek gegeven. uw provider zal normaal gesproken echter nooit de persoonsgegevens behorende bij een bepaald ip adres vrijgeven. Indien er een vermoeden is van criminele activiteiten vanaf een bepaald ip adres kan politie of justitie deze gegevens wel opeisen bij de betreffende provider.

Een IP-adres, waarin IP staat voor Internet Protocol, is een adres waarmee een NIC (network interface card of controller), of in het Nederlands 'netwerkkaart', van een host in een netwerk eenduidig geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model, de standaard van "het" internet.

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren, hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen. Een IP-adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf. Zo is het te achterhalen waar bewerkingen onder een IP-adres vandaan komen. Bij mensen die vanuit huis werken identificeert het IP-adres hun internetprovider. Bijdragen op het internet zijn hierdoor bijna nooit werkelijk anoniem. De persoon achter een IP-adres is in de meeste gevallen te achterhalen, soms direct, maar soms alleen via medewerking van justitie.

Wat is een ip adres? Uw IP adres is uw unieke adres op het internet. Dit adres wordt u toegewezen door uw provider. Als u een online dienst afneemt, bijvoorbeeld het bezoeken van een website of ftp site, zal de site die u bezoekt inzage krijgen in uw ip adres. Op basis van uw ip adres kunt u ook van bepaalde sites, zoals forums, geweerd worden.

een kort filmpje van de uitleg

Bijeenkomst 17 februari 2013

bijeenkomst 16 december 2012

Het thema van vandaag was: “Kerst”.

 

Onze penningmeester had, ook voor deze laatste bijeenkomst van het jaar, weer gezorgd voor de koffie met een lekker kerstkoekje en natuurlijk voor frisdrank, voor de liefhebbers eventueel een wijntje, en daarbij de nodige hapjes.

Onze voorzitter had een leuke videofotoreportage gemaakt over de computerclub, het was echt de moeite waard om te bekijken.

Helaas was de opkomst niet wat er verwacht was, maar waarschijnlijk waren vele leden nog een weekendje naar de diverse kerstmarkten in binnen- en buitenland.

Er waren enkele bezoekers die een kijkje kwamen nemen en deze kregen natuurlijk uitleg over het reilen en zeilen van de computerclub. Eén bezoeker is gelijk lid geworden.

Alle leden van de computerclub prettige kerstdagen gewenst en natuurlijk een gelukkig maar vooral een gezond 2013.
Tot zien ziens op 20 januari 2013.

Bijeenkomst 15 april 2012

Bijeenkomst 16 oktober 2011

Afgelopen clubdag zijn wij aangenaam verrast door een voordracht van ons mede lid Alex Chömpff aan de thema tafel over Genealogie (stamboom onderzoek).

Hij waarschuwde ons omdat als je er aan begint en er door gegrepen wordt dit zeer verslavend kan werken en erg veel tijd zal kosten, maar wel erg leuk werk is.
De start ging zoals vaak gebeurt bij techneuten gepaard met enige technische problemen met beeld weergave, maar dit probleem was gauw op gegelost, maar Alex kwam nu wel in tijdsproblemen met zijn voordracht.

 

 

Hij begon de voordacht om ons te laten zien dat hij werkte met Aldfaer programma gebruikt dit voor zijn aantekeningen. Staat op de websitehttp://aldfaer.net/sitemap/index.php.
Inhoudelijk wil ik er niet te diep op in gaan omdat ik bang ben dat ik een juiste weergave maak van de voordracht en deze dan tekort doe Wel wil zeggen dat het mij een hele veelzijdige hobby lijkt en je op verrassende ontdekkingen kan komen, kort om het was een fijne, gezellige en leerzame bijeenkomst die wat mij betreft voor herhaling vatbaar is

 

Alex bedankt

een samenvatting van Alex 
(ook beschikbaar als PDF-bestand)

Inlogformulier